Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Audiobooki
(1)
Książki
(1)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Proza
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
(1)
Biblioteka główna. Wyp. audiobooków
(1)
Autor
Kotarska Justyna
(1)
Kotkowska Gabriela
(1)
Pawlikowska Beata (1965- )
(1)
Załuski Łukasz
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
6-8 lat
(1)
Dzieci
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Decyzje
(1)
Dobro
(1)
Podróże
(1)
Ryzyko
(1)
System wartości
(1)
Turystyka kulinarna
(1)
Zło
(1)
Gatunek
Antologia
(1)
Opowiadania i nowele
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Publicystyka
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
Podróże i turystyka
(1)
2 wyniki Filtruj
Audiobook
CD
W koszyku
Baśnie dla dzieci i dla dorosłych / Beata Pawlikowska oraz kot Krzysiu Kolumb ; czyta autorka. - Warszawa : National Geographic Society, [2013]. - 1 płyta (CD/mp3) (170 min) : zapis cyfrowy, stereo ; 12 cm.
Komenarz Beaty Pawlikowskiej na opakowaniu.
Nagrania i muzyka Justyna Kotarska.
Dostępne również w wersji drukowanej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. audiobooków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Ab/ N/I (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ugryźć świat / [teksty o kuchni kontynentów Gabriela Kotkowska ; wybór zdjęć Łukasz Załuski]. - Warszawa : G+J RBA : National Geographic Society, copyright 2008. - 621, [2] strony : ilustracje, fotografie, portrety ; 25 cm.
Podróżować można na wiele sposobów - zwiedzając egzotyczne kraje lub podziwiając piękno własnej ojczyzny, latając samolotem albo jeżdżąc rowerem, błądząc palcem po mapie i snując marzenia... My proponujemy Państwu niezwykłą podróż kulinarną... Aż 105 osób opowie o swoich "jedzeniowych" fascynacjach i odkrywaniu smaków.
Dzięki tej kulinarnej podróży dowiemy się: Co Marcin Prokop sądzi o szaszłyku z psa; Dlaczego Hanna Bakuła spędzała wigilię z Apaczami; Co Olga Bończyk kocha w kuchni toskańskiej; Gdzie świnka morska jest przysmakiem; Co Kevin Aiston jada na śniadanie; Do czego w Kalabrii służy porrón; Co było w dzieciństwie przysmakiem Omeny Mensah; Jakie warzywo zmogło Litwinów na Węgrzech; Co Jacek Hugo-Bader wie o mongolskich frykasach; Jak Szewach Weiss serwuje gęsie pipki; Czy Andrzej Morozowski lubi smażone świerszcze; Po co Magdzie Gessler 340 kawałków sękacza; Ile papryki może zjeść Andrzej Smolik; Jakie odeskie przysmaki poleca Żora Korolyov. A wszystko to pośród smakowitych zdjęć i fantastycznych przepisów... Po prostu pyszna lektura!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej